Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر کریمی  با اشاره به وضعیت صنعت نفت و پتروشیمی در بازار سرمایه، گفت: اگرچه بورس باید در زمینه فروش نفت خام و فرآورده‌های نفتی فعال باشد و بخش قابل توجهی از فروش از کانال انرژی صورت گیرد اما این مهم با تشدید تحریم‌ها و کاهش مصرف و قیمت همراه شد و در نتیجه فضا برای فعال شدن بورس انرژی نامناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عرضه در بورس به غیر از نفت خام، شامل فرآورده‌های نفتی نیز می‌شود درواقع می‌توان بخشی از صادرات فرآورده‌های نفتی را از طریق بورس انرژی انجام داد.

وی تحریم‌ها، کاهش مصرف و کاهش قیمت را سه علت اصلی عدم رونق بورس انرژی برشمرد و گفت: سهام‌های شرکتی نفتی به همین دلیل رشدی را در بورس شاهد نیستند.

کریمی علت دیگر وضعیت نه چندان مساعد نفت و پتروشیمی در بازار بورس را دولتی بودن این شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: این شرکت‌ها به دلیل عدم استفاد از تکنولوژی روز سود بالایی ندارند.

این نماینده مجلس اظهار کرد: در پی سیر نزولی بیماری کرونا، فعالیت‌های اقتصادی رو به افزایش است و برخی صنایع تا حدودی در کشور فعال شده‌اند، همچنین از سر گیری فعالیت‌ها در چین و برخی از کشورها به رشد سهام‌های نفتی و پتروشیمی در آینده کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: علل رشد ناچیز سهام شرکت‌های نفتی در بورس چیست؟ / از دولتی بودن شرکت‌ها تا سقوط قیمت نفت

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین با توجه به نقدینگی بسیار گسترده موجود در جامعه اگر بخشی از این نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری در بورس انرژی سوق داده شود آثار خوبی را به دنبال دارد این مهم به صادرات برق، فرآورده‌های نفتی و گاز منجر می‌شود و می‌تواند انواع فرآورده‌ها را در بر گیرد./

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فرآورده های نفتی بورس انرژی فرآورده ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۴۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی