Web Analytics Made Easy - Statcounter

فول می‌گوید: دنیا برای شرکت های انرژی در حال تغییر است اما شورون هنوز هم حرف اول را در ایالات متحده می زند و از اکسون موبیل قوی تر است.

به گزارش «انرژی امروز» موسسه مشاوره مالی موتلی فول می‌گوید: اینکه بگوییم سال 2020 برای شرکت های انرژی شورون و اکسون موبیل ایالات متحده سالی بد بوده است، در واقع دست کم گرفتن اتفاقاتی است که برای این شرکت ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام دنیا اقتصاد کشورهای جهان با شیوع ویروس کرونا به کما رفت و تقاضا برای نفت به قعر یک دره سقوط کرد و سهام شرکت های انرژی را هم با خود به پایین کشید. اما چیزی جالب هم همراه این رکود اقتصادی دیده شد: شورون در حال حاضر از نظر مالی وضعیتی قوی‌تر از اکسون موبیل دارد. چرا؟ پاسخ در متن زیر است.

موسسه مشاوره مالی موتلی فول

واقعا بد بود

با نگاهی گذرا به قیمت سهام شورون و اکسون می بینیم که سهام این دو شرکت در سال 2020 به ترتیب 27 و 45 درصد کاهش یافت.

اطلاعات بسیاری را از این اعداد و ارقام می‌توان به دست آورد اما آنچه که مشخص است این است که سهام شورون عملکردی بسیار بهتر از اکسون موبیل داشته است. موسسه موتلی فول دلیل خوبی برای این عملکرد بهتر دارد.

اکسون موبیل با یک برنامه گسترده هزینه‌بر وارد سال 2020 شد درحالی که به دنبال آن بود که چندین سال کاهش تولید را معکوس کند. در حالی که بسیاری از سرمایه گذاران نسبت به این برنامه و اینکه آیا اکسون موبیل از پس این هزینه ها برخواهد آمد یا نه و رشد سهام خود را حفظ خواهد کرد یا نه، هشدار داده بودند.

از طرفی شیوع پاندمی کرونا ضربه سختی به صنعت انرژی وارد کرد و تقاضا برای نفت به قدری کاهش یافت که قیمت این سوخت های فسیلی به شکل دردآوری افت کرد.

اکسون به سرعت به دنبال کاهش هزینه های خود بود. اما نتوانست از افت درآمد خود جلوگیری کند. از آنجایی که در نیمه سال گذشته سود این شرکت افزایش یافته بود این شرکت هنوز هم توانسته است روی پا بیاستد. اما سرمایه‌گذاران نسبت به گذشته نگران تر هستند که مبادا درآمدها باز هم در معرض خطر باشد.

افزایش بدهی های اکسون و شورون

حتی وقتی شرکت اعلام کرد که هزینه های سال 2021 را کاهش می دهد باز هم از شدت نگرانی سهامداران نکاست. و از سویی اکسون مجبور شد ارزش دارایی ها خود را که حالا دیگر اقتصادی نبودند به شدت کاهش دهد.

اما شورون

شورون با شکل و شمایلی نسبتا بهتر وارد سال 2020 شد. با هزینه هایی که قبلا شورون داشت مشخص بود این شرکت لزومی نمی بیند که سرمایه بیشتری برای تقویت تولید خود داشته باشد.

و درحالی که کاهش قیمت نفت شورون را مجبور می کرد به قرض کردن روی بیاورد، ضربه‌ای که به ترازنامه‌های شرکت وارد می شد چندان مهم نبود. و می توان حدث زد که سهامداران خیلی آسیب ندیدند.

تفاوت بین اکسون و شورون چقدر است؟

بین انتهای سال 2019 تا سه ماهه اول سال 2020، کل بدهی طولانی مدت اکسون تا 50 درصد افزایش یافت. بیشتر این افزایش بدهی ها در نیمه اول سال رخ داد به این معنی که غول نفتی آمریکایی در مدتی بسیار کوتاهی بدهی بسیار زیادی بالا آورد.

در حالی که رقیبش، شورون، بدهی های بلند مدت خود را فقط 30 درصد افزایش داد.

هرچند در مورد شورون هم بیشتر بدهی ها مربوط به  شش ماهه اول سال است، این افزایش ها به صورت یکنواخت در این بازه زمانی توزیع شده بود.

به این معنا که نیاز اکسون به پول بسیار شدیدتر و ترسناک تر بود.

مسیرهای متفاوتی که این دو شرکت در پیش گرفتند در اهرم های نفوذ آنها تاثیر داشت. شورون سال جدید را درحالی آغاز کرد که نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام 0.2 برابر بود. این شرکت سه ماهه سوم سال را با نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام برابر با 0.26 تمام کرد. بنابراین وضعیت مالی بسیار قوی بود.

اما در اکسون موبیل نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام از 0.25 برابر به نزدیک به 0.4 برابر رسید. سخت بتوان گفت که ترازنامه های اکسون در وضعیت وحشتناکی هستند اما مشخص است که نسبت بدهی به دارایی خالص اکسون بسیار بیشتر از شورون است. آنقدر زیاد که در کنفرانس درآمدهای سه ماهه سوم سال 2020 اکسون، اعلام شد که این شرکت دیگر نمی خواهد بدهی بیشتر برای خود بتراشد.

پیش از این هم گفته شد که اکسون از کاهش 20 میلیارد دلاری ارزش دارایی های خود خبر داد. در این خصوص دو مورد قابل توجه است: اول این که، 20 میلیارد دلار کاهش ارزش دارایی ها، یعنی از بین رفتن 10 درصد سهام سهامداران. دوم، نسبت بدهی به سرمایه هم تغییر کرد چون طرف سرمایه معادله را کاهش داد.

به بیان دیگر، انتظار می رود نسبت بدهی به دارایی اکسون در سه ماهه چهارم بیشتر تغییر کند.

نتیجه

تا سال‌ها اکسون نماد و سمبل توان مالی در صنعت انرژی بود. حالا دیگر اینطور نیست. حالا شورون جای اکسون را در رهبری صنعت انرژی بر عهده گرفته است. حتی برای محافظه‌کارترین سرمایه گذاران هم شورون لباس کثیف تمیزتری است. با این کاهش ارزش دارایی های اکسون، بعید به نظر می آید به این زودی ها وضعیت بهتر شود.

 

برچسب هاافت قیمت نفت اکسون موبیل (Exxon Mobil) انرژی امروز شورون (Chevron) کرونا موسسه مشاوره مالی موتلی (motley fool)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: افت قیمت نفت اکسون موبیل Exxon Mobil انرژی امروز شورون Chevron کرونا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • اعلام آماده‌باش در مناطق نفت‌خیز جنوب برای آب‌گرفتگی‌های احتمالی
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان