Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@01:24:43 GMT

۸ اصطلاح بورسی مبتدی برای شروع ورود به بورس ایران

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۴۲۸۶۹

۸ اصطلاح بورسی مبتدی برای شروع ورود به بورس ایران

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، یکی از ضروری‌ترین موارد برای شروع فعالیت و سرمایه‌گذاری در بورس آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم پرکاربرد است که مبتدیان پیش از ورود به بورس و شروع سرمایه‌گذاری چه به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم باید با این اصطلاحات آشنا شوند.

به همین دلیل در ادامه به بررسی اجمالی ۸ اصطلاح رایج بورسی به‌صورت مختصر می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ اصطلاح رایج و مفاهیم بورس

هر فردی می‌تواند با ثبت‌نام در سایت سجام و دریافت کدنویسی و سهامداری به‌راحتی در یکی از کارگزاری‌ها ثبت‌نام و سپس اقدام به معامله کند. اما برای آن که بتوانید مدیریت سرمایه خود را به‌درستی انجام دهید باید پیش از وارد کردن سرمایه به این بازار، به‌خوبی آموزش ببینید و با اصطلاحات رایج بورس آشنا شوید تا در سرمایه‌گذاری شکست نخورید.

۱. شاخص کل

شاخص کل همان شاخصی است که در رسانه‌ها و اخبار در مورد آن صحبت می‌شود. این شاخص در بین فعالان بازار سرمایه بسیار رایج و پرکاربرد است. زیرا بیانگر سطح عمومی قیمت سهام و سود شرکت‌های پذیرفته شده در بورس می‌باشد. به کمک این شاخص میانگین بازدهی سرمایه‌گذاری در بورس را می‌توانید متوجه شوید.

۲. سبد گردانی

سبدگردانی فعالیتی است که توسط افراد خبره و باتجربه در بازار سرمایه و بورس انجام می‌شود. کار سبدگردان، انتخاب و خرید دارایی‌های مناسب برای سرمایه‌گذار و چیدن یک سبد سرمایه‌گذاری مناسب است. در سبدگردانی فردی متخصص به همراه تیم تحلیل بازار سرمایه باتوجه‌به میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار و سرمایه هر فرد، سبدی از دارایی‌های مناسب که شامل سهام شرکت‌ها، اوراق مشارکت، واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌باشد را تشکیل می‌دهند و سبدگردان با نظارت مستمر خود و درنظرگرفتن عوامل مؤثر بر سرمایه‌گذاری، جهت حفظ سرمایه فرد سرمایه‌گذار تلاش می‌کند.

۳. نماد سهام

نماد سهام شامل یک تا چهار کاراکتری است که نشان‌دهنده شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار است. برای مثال: نماد سهام خودروسازی سایپا "خساپا" است که حرف "خ" معرف صنعت خودرو و "سایپا" خلاصه‌ای از اسم شرکت می‌باشد.

۴. اوراق بهادار

اوراق بهادار یک ابزار مالی است که در بورس مورد معامله قرار می‌گیرد و دارای نوعی ارزش پولی است. در واقع در پاسخ به اینکه اوراق بهادار چیست؟ این‌گونه تعریف می‌شود که؛ اوراق بهادار نشان‌دهنده مالکیت فرد در یک شرکت سهامی عام است که از طریق بورس سهامش مورد معامله قرار می‌گیرد. اما انواع اوراق بهادار چیست؟ اوراق بهادار شامل سهام عادی و ممتاز، اوراق بدهی و اوراق مشتقه است.

۵. بورس کالا

بورس کالا هم تعریفی مشابه تعریف بورس دارد؛ اما تعریف بورس کالا چیست؟ بورس کالا بازاری است که در آنها کالا خریدوفروش می‌شود. بورس کالا که بازار معاملات آتی نیز نامیده می‌شود، بازار خرید و فروش قراردادهای آتی برای تحویل کالایی مانند گندم، طلا، زعفران و ... است. همچنین این بازار مبنایی برای تعیین قیمت کالاهایی است که در آن معامله می‌شوند.

۶. بورس انرژی

با توجه‌ به اینکه ایران دارای منابع و ذخایر بسیاری است، طبق مصوبه آذرماه ۱۳۴۸ مجلس شورای اسلامی، برای تأمین منابع انرژی توزیع‌کنندگان، علاوه بر سهام شرکت‌های بورسی، خریدوفروش منابعی چون نفت و گاز و برق هم امکان‌پذیر شده است.

پس برای آن که بدانید بورس انرژی چیست، به بیان ساده بورس انرژی یک نوع بورس کالا است، با این تفاوت که در آن حامل‌های انرژی مورد معامله قرار می‌گیرند و نحوه معاملات آن‌ها نیز همانند سهام در یک فضای رقابتی بین خریداران و فروشندگان انجام می‌شود.

در ایران بورس انرژی شامل ۳ بازار مشتقه، فیزیکی و فرعی است.

۷. بتا

اندازه‌گیری رابطه بین قیمت سهام و حرکت کل بازار را بتا گویند. در واقع بتا معیار نوسانات سهام در ارتباط با کل بازار است. سهام با بتا بالا ریسک‌پذیرتر هستند اما پتانسیل بازگشت بالاتری را هم ارائه می‌دهند. سهام بتا پایین، ریسک کمتری دارد اما بازدهی کمتری نیز دارد.

۸. حجم معاملات

تعداد سهام معامله شده در یک دوره زمانی خاص که معمولاً با متوسط حجم معاملات روزانه اندازه‌گیری می‌شود، اغلب در طول یک روز تغییر می‌کند. همچنین حجم معاملات می‌تواند به معنای تعداد سهام خریداری شده از یک سهام معین باشد. حجم معاملات و تغییرات آن در طول زمان، برای معامله گران به‌عنوان یک پارامتر مهم محسوب می‌شود.

در پایان

اصطلاحات بسیاری وجود دارد که هر سرمایه‌گذاری باید قبل از ورود به بازار سرمایه با آنها آشنا شود. در این محتوا سعی شد به طور مختصر تنها به بررسی ۸ اصطلاح پرکاربرد و رایج که مبتدیان پیش از ورود به بورس با تعریف آن‌ها باید آشنا شوند، مانند تعریف اصطلاح و انواع اوراق بهادار چیست یا بورس کالا چیست یا بورس انرژی چیست؟ پرداخته شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5316043

منبع: مهر

کلیدواژه: بورس بازار سهام سرمایه گذاری کسب و کار کسب و کارهای اینترنتی گروه خودروسازی سایپا سرمایه گذاری خدمات مشاوره خرید آنلاین موبایل دانشگاه تهران سامسونگ بانک ملت خدمات درمانی بهداشت دهان و دندان گل و گیاه زباله سرمایه گذاری اوراق بهادار بازار سرمایه حجم معاملات بورس انرژی بورس کالا ۸ اصطلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)

عصر ایران- جییو برند خودروئی جوانی است که در کشور چین از ائتلاف جیلی و کمپانی فناورانه بایدو شکل گرفته است. جییو اوتو فعالیت خود را از مارس 2021 آغاز کرد و ابتدا با نام جیدو معرفی شد. در ابتدای کار سهم موتور جستجوی بایدو 55 درصد بود اما پس از تغییر نام به جییو ، جیلی 65 درصد سهام را به دست آورد و تبدیل به سهام دار اصلی شد.

بایدو مسئولیت بخش های فناورانه کار مانند نرم افزار، سنسورهای هوشمند، ارتباطات و فناوری خودران را برعهده دارد.

اولین خودرو جییو با نام 01  معرفی شد که اینجا می توانید در رابطه با آن مطالعه کنید. خودرو دوم نام مشخصی نداشت اما همه از جییو 02 صحبت می کردند که  این سدان کوپه را نیز در گروه  خودرو عصر ایران مورد اشاره قرار دادیم و جزئیاتش اینجا در دسترس قرار دارد.

اکنون و همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی پکن، جییو با همان خودروئی که انتظار می رفت نام 02 داشته باشد، در این رویداد شرکت کرد اما ظاهرا نام رسمی سدان جییو به 07 تغییر یافته است.

با توجه  به تصاویر نمایشگاه، جییو 07 یک سدان فست بک است که بدنه فوق العاده یکپارچه ای دارد. حتی دستگیره درب هم در نمایه جانبی قابل رویت نیست زیرا این درب ها از نوع بازشونده الکتریکی بدون دستگیره هستند.

در پروفایل دماغه نیز از هدلایت هوشمند تعاملی با الگوی Y شکل استفاده شده است. همین الگو در رابطه با نمای عقب نیز به شکلی جذاب تکرار شده و منظره ای یکپارچه را ایجاد کرده است. حضور یک بال فعال در این قسمت نیز از دیگر جاذبه های کار است که البته از نظر عملکردی نیز در شرایط ائروداینامیک خودرو اثرگذار است.

جالب است بدانید، جییو 07 دارای ضریب درگ عالی 0.198Cd است که موفقیت طراحی آن را اثبات می کند.

این خودرو به انواع رادارها، سنسورها و دوربین های پیشرفته مجهزاست که بایدو برای آن تدارک دیده است. حضور این مجموعه امکان دستیابی به سطح پیشرفته ای از رانندگی خودران را فراهم می کند.

داخل کابین نیز به هیچ عنوان یک فضای معمولی یا تکراری نیست. جایگاه قرار گیری نمایشگر 35.6 اینچی با کیفیت 6K نامتعارف و در وسط کنسول اصلی نشسته است. همین نمایشگر در جییو 01 نیز استفاده شده است.

نورپردازی هوشمند به همراه فرمان نیم دایره از دیگر مواردی هستند که در این کابین جلب نظر می کنند.

در نمایشگاه پکن از همکاری جییو با کمپانی مطرح انویدیا صحبت شده تا نسل جدیدی از خودروهای هوشمند تولید و روانه بازار شود. انویدیا به نوعی مطرح ترین کمپانی جهان در زمینه تولید چیپ های هوشمند است.

جییو مجموعا 350 هزار مرکز شارژ باتری در 330 شهر چین فعال کرده و در این زمینه با برندهای نیو و زیکر همکاری دارد. این پشتیبانی گسترده نشان از آینده موفق و تداوم فعالیت های برند دارد.

اطلاعات رسمی درباره پیشرانه جییو 07 منتشر نشده اما منابع خبری چینی می گویند: در بخش پیشرانه این خودرو مجهز به تریم تک و دو موتوره خواهد بود. نسخه ارزان تر از بسته باتری 71.4 کیلووات ساعت ال اف پی با تک موتور الکتریکی 268 اسب بخاری استفاده می کند. نسخه دو موتور نیز از بسته باتری 100 کیلووات ساعت نیکل منگنز کبالت با 536 اسب بخار خروجی استفاده می کند.

جییو 07 کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جییو 02 ؛ جیلی جدید شبیه ماشین چینی نیست! (+تصاویر)

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم