Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت‌های بزرگ تولیدکننده نفت در دنیا علیرغم افزایش سوددهی، تصمیمی برای بالابردن سرمایه گذاری برای تولید بیشتر نفت ندارند و کمکی به بحران جهانی انرژی نخواهند کرد. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، بزرگ‌ترین شرکت‌های انرژی دنیا بیش‌از هر زمان دیگری درآمد دارند ولی انتظار نمی‌رود از این درآمد خود برای افزایش تولید نفت و گاز جهت مقابله با کمبود آنها در اروپا و چین در زمستان پیش رو استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرکت‌های اکسون موبیل، رویال داچ شل و شورون در این هفته اعلام کردند بیشتر سوددهی خود را صرف بازپس‌گیری سهام و پرداخت سود سهام‌داران خواهند کرد. هزینه‌های سرمایه‌ای این شرکتها در سال آینده افزایش می‌یابد ولی این هزینه‌ها طبق ساختارهایی که قبل از افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی برنامه‌ریزی‌شده بودند، مصرف خواهد شد.
این اقدامات برخلاف اتفاقی است که در اوایل دهه 2010 یعنی زمان افزایش قیمت انرژی افتاد. شرکت‌های بزرگ شیل آمریکا در آن زمان از ترس کمبود سوخت‌های فسیلی هزینه‌های سرمایه‌ای خود را صرف افزایش تولید کردند. البته این اتفاق به ضرر صنعت نفت بود و باعث تولید مازاد و از دست رفتن کنترل قیمت‌ها شد. بنابراین این‌بار شرکت‌های بزرگ نفتی تصمیم دارند پول نقد خود را نگه‌داشته و آن را به سهامدارانشان بپردازند. سهام‌دارانی که طی یک دهه گذشته سود چندانی دریافت نکرده‌اند و همواره نگران تغییر رویه این شرکت‌ها به سمت انرژی‌های پاک بوده اند.

افزایش سوددهی شرکت‌های اکسون موبیل و شورون به‌دنبال افزایش قیمت نفت و گازپیش‌بینی اوپک‌پلاس از کاهش کسری بازار نفت در سه‌ماهه پایانی 2021

تصمیم تولیدکنندگان نفت برای عدم بالا بردن هزینه برای سوخت‌های فسیلی برخلاف درخواست مصرف‌کنندگان برای عرضه بیشتر نفت است. اروپا و آسیا در حال حاضر در رقابت برای بدست آوردن گاز طبیعی هستند که قیمت آن را به بالاترین رقم رسانده‌است. در این بین، آمریکا و هند از ائتلاف اوپک پلاس خواسته‌اند نفت بیشتری تولید کند. چین از شرکت‌های انرژی داخلی درخواست کرده به هر قیمتی عرضه داخلی انرژی را تامین کنند.
برای مثال، شرکت شورون در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ خود سوددهی داشته ولی قصد دارد هزینه سرمایه ای خود را  در سال آینده میلادی 20 درصد پائین‌تر از سطح قبل‌از بحران کرونا نگه دارد و دراین‌بین، بازخرید سهام خود را افزایش دهد. بودجه سرمایه‌ای این شرکت در 2022 بین 15 تا 17 میلیارد دلار خواهد بود یعنی 60 درصد کمتر از سطح 2014.
شرکت اکسون موبیل هم افزایش بازخرید سهام خود را در روز جمعه اعلام کرد.  هزینه‌های بلندمدت سالانه این شرکت در سال آینده میلادی بین 20 تا 25 میلیارد دلار خواهد بود، یعنی 30 درصد کمتر از قبل از بحران کرونا. بعلاوه، شرکت اکسون 15 درصد از بودجه خود را هم صرف سرمایه‌گذاری در انرژی‌های کم کربن خواهد کرد.
انتهای پیام/81

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سرمایه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۲۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور، در جریان سفر به استان هرمزگان و در دیدار با امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در این استان، گفت: ارائه خدمات هوشمند به منظور تسهیل خدمت رسانی در امور قضائی به مردم از اولویت‌های سند تحول قضائی است.

وی افزایش نظارت‌ها و سرعت و دقت عمل در انجام وظایف محوله قضائی را به عنوان بخشی از رویکردهای اصلی و اهداف هوشمندسازی خدمات در این سند برشمرد.

دادستان کل کشور افزود: یکی از حوزه‌های خدمت رسانی به هم وطنان، تلاش برای حمایت از تولید و کسب کار و رفع موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان با تدوین برنامه‌های راهبردی در راستای تحقق شعار سال است.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی تصریح کرد: بنابراین هوشمند سازی در نظر گرفته شده در سند تحول قضائی به واسطه زمینه سازی برای تسریع خدمت رسانی به مردم و تولیدکنندگان، این فرصت را بیش از پیش فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های متنوع در استان هرمزگان برای افزایش مشارکت مردمی در جهش تولید، عنوان کرد: در این سفر موضوعات و نیازمندی‌های مطرح شده از سوی متولیان و مسئولان هرمزگان جمع بندی شد و برای برنامه‌ریزی و ارائه راهکار به رئیس قوه قضائیه منتقل می‌شود.

کد خبر 6095675

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر