Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه «وال‌استریت ژرونال»، تحریم‌هایی که برخی دولت های اروپایی علیه روسیه مطرح می‌کنند، می‌تواند خطر زیادی برای برخی شرکت‌های بزرگ نفتی باشد. آمریکا و اروپا تحریم‌های مستقیم علیه صادرات نفت و گاز طبیعی روسیه را به دلیل نگرانی از بابت افزایش شدید قیمت انرژی در اروپا مد نظر ندارند، اما مقامات آنها، اشاراتی به محدودیت‌های گسترده احتمالی بر انتقال فناوری یا کنترل صادرات روسیه مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این، یک مقام ارشد اروپایی گفته که اتحادیه اروپا در حال بررسی تدابیر مستقیم بیشتری چون محدود کردن تامین مالی حفاری‌ و تولید بیشتر در میادین گازی روسیه، همچنین تمدید محدودیت‌های فعلی علیه انتقال فناوری در بخش انرژی به طور خاص است. افزون بر این بخش بانکداری روسیه هدف تحریم‌هاست که می‌تواند تامین منابع مالی برای بخش نفت و گاز را با چالش روبرو سازد.

بر اساس این گزارش، شرکت‌های مختلف نفتی شامل بی‌پی، بریتیش پترولیوم (مالک ۲۰ درصد از سهام شرکت روس‌نفت)، شرکت‌های  نفتی شل و اکسون موبایل (در حال حفاری در میادین نفت و گاز جزیره ساخالین روسیه) سرمایه گذاری‌های فراوانی در بخش انرژی روسیه کرده‌اند.

تحریم‌های آمریکا علیه روسیه در سال ۲۰۱۴ مشکلاتی را برای هر کدام از این شرکت‌ها همچنین بازیگران دیگر صنایع پدید آورد. با وجود این، شرکت‌های بزرگ نفتی به همکاری خود با روسیه ادامه دادند. 

"ادی فیش‌من" از مقامات پیشین وزارت خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷)، گفت: صادرات نفت، نیمی از درآمد روسیه را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین اعمال تحریم‌های شدید علیه روسیه بدون تاثیرگذاری بر صنعت انرژی، بسیار دشوار است.  

بر پایه این گزارش، افزایش تنش در بحران اوکراین برای بخش انرژی از جهتی می‌تواند مفید باشد؛ اگر درگیری محدودی روی دهد و میزان عرضه انرژی کاهش یابد، با افزایش قیمت نفت و گاز، شرکت‌های غربی تولیدکننده، سود می کنند.

سوداگران عمده نیز از نوسان قیمت‌ها که معمولا در شرایط متشنج روی می‌دهد، سود می‌برند. شرکت بی‌پی بیش از بقیه شرکت‌ها با خطر روبروست، غیر از مالکیت ۲۰ درصدی سهام روس‌نفت، تقریبا ۹ درصد از ارزش خالص دارایی بی‌پی در روسیه در معرض خطر قرار دارد.

بیراج برخاتاریا یکی از روسای تحقیقات انرژی اروپایی در بانک سلطنتی کانادا می‌گوید: سهام روس‌نفت در مجموع ۳۰ درصد کل خروجی بریتیش پترولیوم را تشکیل می دهد و سود سهام بی‌پی در روس نفت باید بخش زیادی از جریان نقدی آزاد را در سال جاری جبران کند. شرکت بریتیش پترولیوم در مقایسه با دیگر بازیگران نفتی بسیار بیشتر در معرض خطر قرار دارد. 

شرکت نفتی اکسون موبایل نیز در روسیه فعال و مالک ۳۰ درصد سهام در پروژه ۱۲ میلیارد دلاری نزدیک جزیره ساخالین روسیه است که یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاری های خارجی در روسیه به شمار می آید. این پروژه تحت تاثیر تحریم های گذشته قرار نگرفته است اما مدیران اکسون اعلام کرده اند شرایط را زیر نظر دارند. 

شرکت نفتی شل نیز در ۲۷.۵ درصد از پروژه های اصلی فرادریا در جزیره ساخالین سرمایه‌گذاری کرده است که ۵۰ درصد سهام نیز متعلق به روسیه است.

شرکت‌های واسطه‌ای تامین کالا که نفت و آلومینیوم و دیگر منابع روسیه را به سراسر جهان می فروشند نیز در این کشور بسیار فعال هستند. شرکت ترافیگورا، ویتول و گلنکور مهم ترین و بزرگ ترین شرکت های فعال در بخش نفت روسیه هستند. سوداگران در شرکت های واسطه ای بزرگ در حال بررسی شرایط و تحریم های احتمالی علیه روسیه هستند تا بدانند چطور می توانند به تعهدات خود عمل کنند. یکی از مخاطرات، نخریدن ناگهانی نفت خام روسیه توسط پالایشگاه های اروپایی است.

بخش انرژی روسیه از قبل هم تحت تاثیر تحریم های آمریکا و اروپا بوده است؛ تحریم‌هایی که بر اساس آن فروش کالا و خدمات به نسل بعدی پروژه های نفتی روسیه و سرمایه گذاری در این پروژه ها ممنوع است.

برچسب‌ها اوکراین وزارت خارجه آمریکا روسیه تحریم نفت خام تحریم نفتی اتحادیه اروپا صادرات نفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین وزارت خارجه آمریکا روسیه اوکراین وزارت خارجه آمریکا روسیه تحریم نفت خام تحریم نفتی اتحادیه اروپا صادرات نفت سرمایه گذاری علیه روسیه بخش انرژی نفت و گاز روس نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد

وزارت دارایی آمریکا، «یوگنی علی‌اف» را عامل تأمین شبکه هماهنگی شرکت‌های مرتبط با صنایع نظامی روسیه معرفی کرده و شرکت‌های این سرمایه‌دار آذربایجانی را تحریم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، وزارت خزانه‌داری آمریکا در اول ماه مه تحریم‌هایی را اعمال کرد که ماشین‌های نظامی روسیه و نهادها و اشخاصی را که به این کشور در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، هدف قرار می‌دهد.

در این بیانیه آمده است که تحریم‌های امروز پایگاه نظامی-صنعتی روسیه و تسلیحات شیمیایی-بیولوژیکی آن و همچنین شرکت‌ها و افراد در کشورهای ثالث که به روسیه کمک می‌کنند را هدف قرار می‌دهد.

همچنین تأکید شده است که 60 مورد از این اهداف در جمهوری آذربایجان، بلژیک، اسلواکی، ترکیه و امارات متحده عربی قرار دارند.

خاطرنشان می‌شود که این شرکت‌ها فناوری و تجهیزات بسیار مورد نیاز روسیه را از خارج تأمین می‌کردند.

شبکه تأمین علی‌اف

بر اساس اطلاعات وزارت دارایی آمریکا، «یوگنی علی‌اف» عامل تأمین شبکه هماهنگی شرکت‌های مرتبط با صنایع نظامی روسیه است.

این سند تأکید می‌کند که شبکه تأمین علی‌اف شامل شرکت‌های Lahıc Energy MMC، GMM FZE و GMM Management است.

شرکت Lahıc Energy عمدتاً به دلیل فعالیت خود در بخش «انرژی سبز» توجهات را به خود جلب کرده است. در وب‌سایت رسمی این شرکت منعکس شده که 4 نیروگاه در مقیاس کوچک در یک منطقه ساخته و همچنین در نصب پنل‌های خورشیدی در قبوستان مشارکت داشته است.

همچنین MMC خدمات نصب پنل‌های خورشیدی برای خانه‌های شخصی را ارائه می‌دهد.

بر اساس اطلاعات تحریم، شرکت Lahıc Energy مستقر در جمهوری آذربایجان برای تولیدکنندگان فناوری روسی که توسط آمریکا در سال 2023 تحریم شده بودند، کار کرده است.

شرکت‌های GMM FZE و GMM Management در امارات متحده عربی مستقر هستند و از طرف شرکت‌های روسی تحریم‌شده تجارت می‌کنند.

جهانگیر علی‌اف مدیر Lahıc Energy و پسر یوگنی علی‌اف است.

شرکت‌ها و افراد مورد نظر هنوز در مورد اخبار تحریم‌ها اظهارنظری نکرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • ریچموند به هایوارد پیوست/ تشدید دایره تحریم اسرائیل در آمریکا
  • آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی